2 in 1 House / Pantang studio

first_img Photographs Architects: Pantang studio Area Area of this architecture project ArchDaily CopyAbout this officePantang studioOfficeFollow#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesBangkokOn FacebookThailandPublished on October 23, 2019Cite: “2 in 1 House / Pantang studio” 23 Oct 2019. ArchDaily. Accessed 10 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodSiding Façade SystemWindowsMitrexSolar WindowMetal PanelsAurubisPatinated Copper: Nordic Green/Blue/Turquoise/SpecialMetal PanelsDri-DesignMetal Panels – CopperIn architectureSikaBuilding Envelope SystemsExterior DeckingLunawoodThermowood DeckingMembranesEffisusFaçade Protection – Breather+Metal PanelsPure + FreeFormCustom Metal Cladding – Legacy Fund 1 BuildingWood Boards / HPL PanelsInvestwoodWood Fiber Partition Walls – ValchromatDoorsLinvisibileLinvisibile FILO 10 Vertical Pivot Door | BrezzaSkylightsFAKROEnergy-efficient roof window FTT ThermoToilets / BidetsBritexToilets – Accessible Centurion PanMore products »Save想阅读文章的中文版本吗?曼谷二合一住宅 / Pantang studio是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/927018/2-in-1-house-pantang-studio Clipboard Year:  Photographs:  Apinine Thassanopas Lead Architects: Area:  200 m² Year Completion year of this architecture project 2 in 1 House / Pantang studioSave this projectSave2 in 1 House / Pantang studio CopyHouses•Bangkok, Thailand “COPY”center_img 2 in 1 House / Pantang studio Save this picture!© Apinine Thassanopas+ 17Curated by Paula Pintos Share Projects 2019 “COPY” City:BangkokCountry:ThailandMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Apinine ThassanopasRecommended ProductsDoorsSaliceSliding Door System – Slider S20DoorsJansenDoors – Folding and SlidingWoodEGGERLaminatesDoorsSky-FrameInsulated Sliding Doors – Sky-Frame ArcText description provided by the architects. This project is a renovation work of a townhouse located in the Ekamai neighborhood in Bangkok, Thailand. The singularity of this project comes from the unusual requirements of our client in terms of uses. In fact, the concept is to transform this three storey building into a residential place that can either be used as a single house on three floors or as two independent housing units, with a ground floor residence and an upper one, like a duplex. The question then was “how to fit two houses in one”? In order to answer this problematic, we analyzed the plans of the existing building and defined the stairwell as the central element of our new project in terms of flexible uses, light, ventilation and design principle.Save this picture!© Apinine ThassanopasSave this picture!Axonometric diagramSave this picture!© Apinine ThassanopasIn order to ensure flexibility in uses, the stairwell becomes an adaptable element. If the building is inhabited as a single house, the stairs are the private vertical circulation that distributes the three floors. If the ground floor and upper floors are independently used as two housing units, the stairwell can be isolated by closing a gate and thus becomes the main entrance of the “upper residence” with an entrance on the side street while the ground floor residence is accessible by the front of the building. The two units are then totally independent and privacy is ensured for users.Save this picture!© Apinine ThassanopasIn this project, the stairwell is more than just a circulation. It is the core of the project as it brings natural light and ventilation to the whole building. This vertical space has been transformed from a classic indoor circulation to a semi-outdoor space in connection with its tropical environment. Concrete blocks and wooden screens provide intimacy to the inhabitants while providing natural daylight into each floor and allows natural ventilation to flow along. Save this picture!© Apinine ThassanopasThrough the stairwell, we can also read the design principle that gives its identity to the whole project. Natural and rough materials such as tropical wood steps and screens or concrete blocks and stone surfaces are emphasized by the predominance of white surfaces and minimal lines. Therefore, a lot of vegetation comes to contrast the simplicity of the design and gets along with the tropical feeling we wanted to feature in the house. From the outside, we kept the “single house” character of the building by keeping its original shape. Only the new floating deck and its white steel structure come to underline the contemporary look of the project.Save this picture!© Apinine ThassanopasProject gallerySee allShow lessSOM Designs an Office Building in the Heart of Buenos AiresArchitecture NewsItaly Reveals its CRA-Designed Pavilion for Expo 2020 DubaiArchitecture News Share Thailand Suvitchpong Asanachinta , Arthur Vergne ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/927018/2-in-1-house-pantang-studio Clipboard Houseslast_img read more